Japán, az instant tészta szülőhazája🍜


A mai rohanó világban mindannyian megtapasztalhatjuk, hogy milyen jó is az, amikor mindössze 2 perc alatt meleg ételt tudunk varázsolni az asztalra. Ez az instant tészta csodája.

1958 – ban született meg az első instant tészta, amely Chicken Ramen néven debütált. Feltalálója Momofuku Ando volt. Az eljárás során a tészta gőzölésen, fűszerezésen, majd kiszárításon esett át. Forrásban lévő víz hozzáadását követően 2 perc múlva fogyasztható volt a termék. Az íz fokozásának érdekében később a fűszert külön tasakban helyezték a tészta mellé, és sok esetben ízesített olaj is került a csomagba.

1971 –ben a CUP NOODLES piacra dobásával új szintre emelték az instant tészta fogyasztásának élményét. A tészták hungarocell dobozokban kerültek a polcokra, és egyéb szárított alapanyagokat adtak hozzá, például zöldségeket vagy éppen garnélarákot.

A huszadik század egyik legkiemelkedőbb találmánya nemcsak Japánban vált népszerűvé. A világon bárhol találkozhatunk instant tészták széles kínálatával.

Magyarországon is vannak elérhető instant tészták. Az Omiyage World japán webáruház péládul egy jó kiinduló pont, ha japán ajándékokat avgy japán finomásgokat keresünk. Az ITSUKI japán rámen gyár 5 rámen klasszikusa kapható náluk, Kyoto, Tokyo, Sapporo, Osaka, Kyushu változatban. Mindegyik igazi japán jellegzetes ízvilágú tészta alap, amelyet csak 2,5 percen át kell főzni és máris élvezhetjük.