Lazac-Tatár

lachs tartar
Egy könnyű, mégis ízletes recept a változatos ízek szerelmeseinek. Vendégvárónak ideális!

Hozzávalók:
50 g lazac filé (helyettesíthetjük füstölt lazac csíkokkal is)
2 evőkanál Kikkoman szójaszósz
½ körte
2 mogyoróhagyma
2-3 szár koriander vagy petrezselyem (ízlés szerint)
50 g krémsajt
20 Blinis (helyettesíthetjük toasttal, tortilla-val, gyros kenyérrel)
30 g kaviár
2-3 ág turbolya/ zeller levél
Elkészítés:
Vágjuk a lazacfilét vékony szeletekre, ízesítsük a szójaszósszal, majd pihentessük a hűtőben 30 percen át. Vágjuk apróra a körtét, mogyoróhagymát és a koriandert. Keverjük össze a fűszerezett lazac szeletekkel. A Blinist/toastot/gyros kenyeret/tortillát kenjük meg krémsajttal, majd helyezzük rá a felaprított hozzávalókat. Kaviárral és turbolyával/zeller levéllel díszítjük. A végén cseppentsünk rá egy kevés szója szószt.
Az elkészítés kb. 45 percet vesz igénybe.

536 kJ / 128 kcal /porció
 
Forroás: kikkoman.de

Vélemény, hozzászólás?